Budapesti Biodiverzitás -Tudatosság projekt

Biodiverzitás megőrzése

az új típusú vegetációs technológiák segítségével

Az egész bolygón, de az Európai Unió területén különösen csökken a biodiverzitás, azaz a genetikai sokféleség szintje, ezáltal a földi életünkhöz nélkülözhetetlen ökológiai szolgáltató rendszerek gyengülnek. Romlik a levegő, víz és talaj minősége, változik a bolygó klímája, egyre kevésbé vagyunk ellenállóak a betegségekkel és más természeti csapásokkal szemben.

Főoldal

Megjelent a FŐKERT legújabb szakmai kiadványa

Kezdőoldal Hírek Megjelent a FŐKERT legújabb szakmai kiadványa

Társaságunk, mint kiemelten közhasznú nonprofit szervezet, megjelentette legújabb kertészeti kiadványát.

A kézikönyv közel kétéves szakmai munka összefoglaló képes beszámolója a 2015. évi eredményekről, mely kollégáink és a ZHAW munkatársainak közös kutatásain és tapasztalatain alapul.
A ZHAW és a FŐKERT Nonprofit Zrt. pályázati projekt keretében dolgozta ki a FŐKERT által kezelt budapesti zöldfelületek ökológiai szemléletű, hosszútávon fenntartható fejlesztési céljait. Kiadványunkban a pályázatba bevont kísérleti területeken végzett új vegetációs technológiák alkalmazásáról tájékozódhat az olvasó.
A projekt átfogó célja, hogy a Svájcban sikeresen alkalmazott innovatív zöldfelület-gazdálkodási módszereket a magyar szakemberek megismerhessék, lehetővé téve hazánkban is a hosszútávon fenntartható, biodiverz zöldfelület-gazdálkodást.
A kézikönyv az együttműködő felek szakmai párbeszédén alapuló zöldfelületi kísérletek kivitelezési és fenntartási tapasztalatait foglalja össze.Kiadványunkat mindazon zöldfelületek kialakításáért, fenntartásáért felelős, haladó szellemű szakembernek, döntéshozónak ajánljuk, - dolgozzon bár közszférában, vagy magánszektorban - aki értékesnek tartja és alkalmazni kívánja a fenntartható fejlődés innovatív alapelveit.

A kézikönyvet az alábbi elérhetőségek egyikén rendelheti meg:
biro.borbala@fokert.hu, vagy a marketing@fokert.hu.

Partnerek

  • FŐKERT Nonprofit Zrt.
  • ZHAW
  • Magyar Biodiverzitás Kutató társaság
  • Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
  • Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége
  • Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  • Magyar Rovartani Társaság
  • VÁTI Nonprofit Kft.
  • SWISS Contribution