Budapesti Biodiverzitás -Tudatosság projekt

Biodiverzitás megőrzése

az új típusú vegetációs technológiák segítségével

Az egész bolygón, de az Európai Unió területén különösen csökken a biodiverzitás, azaz a genetikai sokféleség szintje, ezáltal a földi életünkhöz nélkülözhetetlen ökológiai szolgáltató rendszerek gyengülnek. Romlik a levegő, víz és talaj minősége, változik a bolygó klímája, egyre kevésbé vagyunk ellenállóak a betegségekkel és más természeti csapásokkal szemben.

Főoldal

Workshop

Kezdőoldal Hírek Workshop

    

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megrendezte a városi biodivezitást célzó, fenntartható, ökológikus zöldfelületekre irányuló workshopot, amely egy nemzetközi pályázaton elnyert forrásnak, a Svájci-Magyar Együttműködési Programnak köszönhetően jött létre 2015. október 29-én. A rendezvényen több, mint 60 fő vett részt a magyar kertészeti szakma jeles képviselőit is beleértve. Doris Tausendpfund és Thomas Kimmich, a Zürichi Egyetem évelőkertészet és kísérleti terület vezetője is jelen voltak, akik előadást tartottak.

Társaságunk a különböző, már a kutatási projektünk keretében megvalósított helyszíneken bemutatta a projektbe bevont városi biodiverzitás támogatását célzó dinamikus kiültetésű évelőágyait, amelyeket Budapest több pontján, így például a XI. kerület, a BAH-csomópontnál, a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút – Lehel út kereszteződésében és a Margitszigeten, a Thermál szálló mellett alakított ki.

A sok fényképpel színesített előadásokat követően svájci partnereink is beszámoltak az eddig elért saját eredményeikről, majd lehetőség nyílt egy jó hangulatú, szakmai konzultáció keretében a kötetlen interaktív pódium-beszélgetésre is, ahol a jelenlévők megoszthatták egymással tapasztalataikat, ezzel is elősegítve mind a svájci, mind a magyar kertészeti szakma fejlődését és szoros együttműködését a fenntartható ökológikus városi zöldfelületek adaptációja céljából. Bízunk benne, hogy barátságunk tovább virágzik majd.

Partnerek

  • FŐKERT Nonprofit Zrt.
  • ZHAW
  • Magyar Biodiverzitás Kutató társaság
  • Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
  • Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége
  • Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  • Magyar Rovartani Társaság
  • VÁTI Nonprofit Kft.
  • SWISS Contribution